miercuri, 14 mai 2008

Alice revine

Mehh : Am revenit dupa un "a la long" de pauza si as vrea sa te intreb legat despre merele omologate de pacatele animalice? Sint ascunse sub masca moralei?

Alice: Anii de teorie au dat cep budanelor de cerneala si uleiuri, dupa care s-au imprimat, mai apoi, milioane de kilometri de pelicula, sensibilizata sub greutatea hemoragiei de apucaturi lumesti. Hoti indrazneti, criminali celebri, megacorupti neprinsi sau nimfomane de lux sint numai citeva din titlurile hipercunoscute ce proiecteaza de fapt imaginea unui exhibitionism mefistofalic, tupilat in strafundurile fiecarui pamintean. Atunci cind nu pot s-o faca pe bune, membrii acestor cluburi, isi alimenteaza combustia interna vizionindu-i pe altii. Asa ca, oricit s-ar da peste cap (nu neaparat cu autocarul) rafinatul, abstinentul si rusinosul maresal cu charisma de plotoner, avansat pentru sponsorizari vitejesti la gradul de inger cu falci, barbatul - ca si femeia - tremura de emotie atunci cind, printre ciulinii cimpului vizual, i se furiseaza o buca frumoasa, niste tite de exceptie sau un scrot cit papornita de voiaj a bunicii.

Mehh: Cind te uiti in oglinda ce vezi?

Alice: Un spectator dar si un actor cu simt al umorului. Vad un zimbet iesit din tragedie. Cind ma infatisez in public, unii ma fac curva, dar nu stiu ca ei m-au facut si nu am devenit, si asa cum spunea Samuel Beccaett: "Cind femeile nu mai stiu ce sa faca, se dezbraca. Si acest lucru e probabil singurul lucru bun pe care il pot face", asta fac si eu, pentru ca ei o vor. Imi trag asa pe deasupra un strat de bitum, insa pe dedesubt se dezvolta frumosul. Totul e un amestec de boli e ca o metastaza de proasta calitate. Sint hidosi cind se uita la mine, cind vorbesc despre mine, poate de asta ma si scuz si incerc sa ma refac.

Mehh: Dar cine se scuza se acuza.

Alice: Corect. Atunci cind Alice se scuza, ii acuza. Si nu fac bascalie, asa cum o fac ei. E un umor care te scoate din tragedie.

Mehh: In incheiere as vrea sa te intreb, intri in politica?

Alice: Hahahaha!!! Cred ca politica a intrat in mine, insa nu am avut niciun fel de orgasm, asa ca am tras pe dreapta. Sint libera, asa ii sade bine unei artiste. Daca n-as fi libera, nu ar exista o structura adevarata. Si strig fara incetare, sa-i tin treji.

Niciun comentariu: